Tradicionalna prednovoletna norija

Sobota, 15.12 ob 19.30. Kulturni dom Grosuplje.

Karte: 10€ Otroci, študenti, dijaki in upokojenci / 12€ odrasli.

Rezervacija in informacije na ZKD Grosuplje: 01/786 40 28 ali na grosuplje@kultura.si

Predprodaja vsak torek in četrtek med 12:00 in 16:00 v pisarni ZKD Grosuplje (zadnja vrata KD), vsako sredo med 17:00 in 19:00 na blagajni kulturnega doma Grosuplje


Šesti (sedaj že tradicionalni) prednovoletni koncert Big banda Grosuplje bo tokrat posvečen glasbi enega največjih in najbolj vplivnih bobnarjev vseh časov.

Buddy Rich (za prijatelje gospod Bernard) je ameriška jazzovska legenda, sodeloval je namreč z velikani kot so Ella Fitgerald, Dizzy, Bird, Count Basie, Harry James in Tommy Dorsey (delodajalec mladega Franka Sinatre), kasneje pa je (s trdo roko) vodil svoj lasten big band. Za vse, ki ste si uspeli ogledati film Whiplash – režiserjeva inspiracija za lik voditelja je bil ravno Buddy Rich. Seveda je bil poleg specifičnega stila vodenja orkestra znan tudi po svoji tehnični briljanci, moči in hitrosti na bobnih. Za njimi je ostal (skoraj dobesedno) do svoje smrti, umrl je namreč med turnejo po ZDA.
Big band Grosuplje se bo v instrumentalnem delu programa lotil najlepših in (za nas niti ne presenetljivo) najzapletenejših skladb iz opusa Buddyja Richa, zatem pa bomo na oder povabili gosta, vokalista Miho Rebernika, s katerim smo pripravili program rock skladb (Nirvana, Van Halen, The Beatles, Oasis) v jazzovski preobleki. Malce glasnejši božično-novoletni program torej.

Vabljeni 15. decembra 2018 ob 19:30 v Kulturni dom Grosuplje, prepričani smo, da nam boste všeč.

Prikazovanje: plakat novoletni 18.jpg

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑